Krásné pondělní ráno,
začíná nový týden, snad bude úspěšný! Pro mě kromě toho přichází i nová zkušenost. Sestra Adéla si asi před dvěma roky vymyslela, že spustí Mufinku a začne prodávat věci točící se kolem muffinů a cupcaků. A protože jí scházel čas na velmi podstatnou věc - komunikaci s Vámi, oslovila mě s tím, jestli bych jí s tím nepomohla. Coby sportovec a vcelku zaneprázdněný člověk jsem se přirozeně ptala, co to bude obnášet a že jsem úplný začátečník co se pečení muffinů týče. To prý nevadí, že aspoň budu dávat reálné rady a určitě se to rychle naučím.
Tak jsem řekla ano - chopila jsem se příležitosti a protože jsem zrovna byla pozvaná na grilovačku, rozhodla jsem se pro slané muffiny. A byly výborný! Možná taky proto, že u slaných muffinů není takový důraz na to, aby nebyly rozpraskané čepice a celkově na jejich vizuální prezentaci, doporučuji všem začátečníkům.
Recept:
- 375 g hladká mouka
- 1 ks sáček kypřícího prášku (já používám s vinným kamenem, který je bez fosfátů a lepku)
- 200 g sušená rajčata (můžete doplnit i čerstvými cherry)
- 2 ks mozarella
- 100 g slaniny
- 375 ml mléko pokojové teploty
- 125 g rozpuštěné a lehce vystydlé máslo
- 1 ks vejce
- čerstvá bazalka
Jako u sladkých muffinů nejdříve smícháme suché složky - mouka, kypřící prášek. Postupně přidáváme rajčata, mozarellu, slaninu, vlažné mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Opatrně promícháme. Zapneme si troubu na 180 °C a připravíme košíčky na muffinky. Košíčky naplníme a v troubě pečeme 20 - 25 minut, dokud muffiny nezezlátnou. Aby se nám nerozfoukly čepice, neotvíráme troubu během pečení.
Dobrou chuť přeje nová Mufinka Bety :)